logojanacoachkrug

Otključaj svoje potencijale

i pronađi unutarnju ravnotežu!

 

 •  

  Life coaching kod gđe Jane pružio mi je samopouzdanje,osjećaj kontrole nad situacijom,oslobodio me straha pred liječnički pregled. Pokazala mi je kako se nositi sa negativnim emocijama i okrenuti prema pozitivnim mislima! Gđa Jana djeluje umirujuće na osobu,svojim pristupom i znanjem oslobađa od svih napetosti i životnih kočnica! .

  Ana, 29g. Vlasnica kozmetičkog salona

 plava djevojka

Zašto life coaching funkcionira tako dobro? 

 

Kome se obratit u teškim životnim situacijama? Naši roditelji, nekada provjeren oslonac i savjetodavac sve se teže snalaze u ovom svijetu koji jako malo liči na onaj iz njihove mladosti i teško nam daju upotrebljive savjete. Svećenici, učitelji i političari su odavno izgubili veliki dio svog autoriteta i rijetko se možemo osloniti na njih kao pružatelje sveobuhvatne savjetodavne usluge za sve aspekte života. Naši prijatelji se i sami nose sa svojim izazovima i nemaju vremena za naše probleme. Supružnike često percipiramo kao izvore svojih problema a psihijatri se bave samo bolesnima.

I tu se u priči pojavljuje life coaching (životno savjetovanje). Coach (trener) je stručno osposobljeni profesionalac, koji koristi znanstveno utemeljene tehnike kojima aktivira naše unutarnje potencijale, motivaciju i samopouzdanje kako bi sami pronašli rješenje za svoje probleme. On djeluje u skladu s pravilima struke koji su pod nadležnošću međunarodnih strukovnih udruženja, a sam proces coachinga se odvija u ozračju diskrecije, povjerenja i uvažavanja. Life coaching je usmjeren na konkretne probleme i brzo donosi rezultate a traje onoliko dugo koliko klijent ima potrebu za njim.

Što je coaching?

U modernom svijetu, prepunom brzih promjena i alijenacije, u kojemu se gube sve tradicionalne vrijednosti na koje smo se prije mogli osloniti (ili iza kojih smo se mogli skrivati), pojedinac se sve češće nalazi u situacijama kada se osjeća dezorjetirano, bez razumjevanja onog što mu se događa, bez ideje što treba činiti i bez motiva i snage da se pokrene u pravom smjeru. Kao jedno rješenje za te probleme se pojavljuje Life Coaching.

Coaching je, kao stil savjetovanja, prvo i osnovno, alat za učenje.


Coaching se odvija putem postavljanja pitanja i koristi se posebnim tehnikama, koje predstavljaju jedan od mogućih pristupa procesu učenja kroz aktivnost. Coach ne rješava problem umjesto klijenta već pomaže klijentu da sam pronađe rješenje. Tako što mu olakšava korištenje unutarnjih resursa i podiže vjeru u samoga sebe, sve kako bi dosegnuo nove visine i postigao željeni rezultat.


Life Coaching pomaže ljudima da otkriju što žele postići u životu te da pronađu snagu za taj poduhvat. 

Coaching pomaže ljudima da radije pronađu vlastite odgovor nego da traže odgovore izvan sebe. Ovaj postupak daje ljudima snagu da razviju nešto novo, razmišljaju kako nikad prije nisu i kažu što prije nikad nisu rekli. Coaching otključava osobne potencijale da bi se što više podigla efikasnost i izvedba. Više pomaže klijentu da uči nego što ga podučava.


Life Coaching vam pomaže da primjenite svoje skrivene resurse i sposobnosti koje prije niste koristili, te se ostvarite na području koje vam je bitno.


Life coaching je usmjeren na vaš život u cjelini i teži da podrži ravnotežu i harmoniju između različitih područja vašeg života. U pravilu, rezultat kontinuiranog coachinga se očituje u postizanju bolje ravnoteže između posla, karijere, obitelji, prijatelja, poduzetničkog poduhvata, hobija, zdravlja i slično. Coach će vam pomoći da iskoristite sve moguće unutarnje resurse i vjerujete u sebe.

nazovite

 • Životni problemi

  LIfe coaching je usmjeren na klijentov život u cjelini i teži osiguranju ravnoteže i harmoničnom usklađivanju svih aspekata života. Cilj je pomoći klijentu da sam aktivira svoje unutarnje resurse i pronađe rješenje za svoje životne probleme. Read More
 • Obitelj

  Zdrava obitelj je izvor snage za svoje članove. Ali što raditi kada se u nju uvuku bračna nevjera, problematično dijete, financijski problemi, smrtni slučaj ili gubitak strasti? Toliko toga je u igri, greške se skupo plaćaju. Ali uvijek ima rješenje i mi ćemo vam pomoći da ga pronađete. Read More
 • Ljubav i veze

  Ljubav donosi ushičenje koje nema cijenu ali i gubitak objektivnosti. Odnos dvoje ljudi u emotivnoj vezi je izuzetno kompleksan. Prekid te veze može imati uništavajući učinak za emotivnu i psihičku stabilnost. Kako procjeniti partnera, graditi zdrav odnos i preboljeti raskid veze? Read More
 • Posao i karijera

  Coaching pomaže prevladavanju krize i dezorjentiranosti nakon gubitka posla. Olakšava procjenu i donošenje odluka pri krupnim promjenama u karijeri. Daje alate za povečanje produktivnosti i iznalaženje rješenja za poslovne probleme. Uči kako organizirati vrijeme i uskladiti poslovni i privatni život. Read More
 • Promjene i motivacija

  Uzroci naših neuspjeha često leže u nama. Da bi promijenili svoju sudbinu, moramo promijeniti sebe. Sebe mijenjamo mijenjajući svoje navike. A to je jako teško. Gotovo nemoguće ako ne razvijemo jaku motivaciju! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

pratite janu

Blog novo

 • Zašto nemate sreće u ljubavi?
  Zašto nemate sreće u ljubavi? Svaka osoba je barem jednom u svome životu doživjela nesretnu ljubav. To je sastavni dio života. Neuspjesi su lekcije koje nam daje život. Ali kada se niz "lekcija", nesretnih ljubavi ili neuspješnih veza krenu konstantno pojavljivati u našem životu, pitamo…
  Više...
 • PRESTANITE ODGAĐATI U 5 KORAKA I UŠTEDITE SI VRIJEME
  PRESTANITE ODGAĐATI U 5 KORAKA I UŠTEDITE SI VRIJEME Rok je sve bliže!?!  Nikako da se pokrenete i odradite taj posao?  Muka vam je od same pomisli? Ma sutra ću!  Danas to nikako ne mogu stići!  Ima još vremena! Poznato?  
  Više...