logojanacoachkrug

Otključaj svoje potencijale

i pronađi unutarnju ravnotežu!

 

Petak, 11 Studeni 2016 00:04

DANAS PROMJENITE SVOJA NEGATIVNA UVJERENJA U POZITIVNA I KRENITE NA PUT KA SREĆI I USPJEHU

 

Što su to negativna uvjerenja?

Negativna uvjerenja su ona uvjerenja koja nam ne služe. To su ona uvjerenja koja smo s godinama stekli o sebi i drugima i mislimo da su ispravna ,a vrlo lako moguće da nismo u pravu. Ta nas uvjerenja koče i blokiraju na putu ka uspjehu i sreći.
O negativnim uvjerenjima mogli bi napisati cijelu knjigu, ali skratit ću kako bi došli do onoga što nam u ovom trenutku treba, a to je kako se riješiti negativnih uvjerenja i krenuti ka cilju bez okova, lagani i poletni.

Kako nas negativna uvjerenja koče i blokiraju?

Jeste li si nekada u životu postavili ova pitanja:
"Dali ja to mogu?"
"Zaslužujem li ja to?"
"Trebam li uopće pokušati...
To su pitanja koja upućuju na to da sumnjamo u sebe. Bojimo se nešto pokušati jer ne vjerujemo da mi to možemo.
"Kako da to sada napravim kada...." i onda krenemo nabrajati izgovore, strahove, sumnje u sebe itd. Zatim dolazimo do zaključka da je bolje odustati jer tome nismo dorasli, nismo dovoljno hrabri, nemamo dovoljno vještine, iskustva, znanja....
To je zato što u sebi nosimo negativna uvjerenja o sebi koja nam ne daju naprijed.

 

Od kuda nam tolika negativna uvjerenja?

Koliko ste puta u djetinjstvu čuli ove rečenice:
"Daj pusti to meni, ne znaš ti to!"
"Nemoj ni pokušavati, nije to za tebe"
"A jesi smotan, nesposoban, šeprtlja!"
Zamislite koliko ste samo od djetinjstva pa do sada čuli negativnih rečenica kao što su neke od ovih?
Mnogo puta, zar ne?
E pa, te su nam se rečenice tako urezale u naš nesvjesni um da smo u nekom trenutku počeli vjerovati da su istinite. Tako su nastala naša negativna uvjerenja o sebi koja nosimo kroz život kao ruksak pun kamenja.

 

Kako prepoznati negativna uvjerenja?

Svaki puta kada pomislite da bi nešto učinili ,a krenu vam se javljati izgovori i razlozi zašto to ipak ne biste trebali učiniti , javljaju se vaša negativna uvjerenja. Ona vas u samom startu neke ideje blokiraju i govore vam zašto nešto ne možete.

 

Kako ukloniti ili promijeniti negativna uvjerenja?

Da bi uklonili ili promijenili negativna uvjerenja moramo prvo znati kako ona nastaju. Nastaju kada dovoljan broj puta čujemo neku tvrdnju ili si ju sami dovoljno puta ponovimo u sebi. Tada to uvjerenje za nas postaje istina u koju vjerujemo. Sada kada znamo kako nastaju možemo lakše pronaći način da ih promijenimo.

 

Postoje dva načina rješavanja negativnih uvjerenja. Tako možemo:

1. SAMI
promijeniti negativna uvjerenja u uvjerenja koja nam služe (pozitivna uvjerenja)
svakodnevno radeći na sebi i ponavljajući određeno uvjerenje (koje nam služi),a koje je suprotno od onoga koje nam ne služi sve dok novo uvjerenje ne zauzme mjesto staroga uvjerenja, a staro uvjerenje izgubi svoju moć nad nama i s vremenom potpuno nestane. To je dugotrajan proces u kojem uspijevaju osobe koje su izrazito uporne i ustrajne.

2. UZ POMOĆ COACHA
i tehnika koje se koriste u coachingu možemo brzo i lako promijeniti negativna u pozitivna uvjerenja.
Postoji nekoliko NLP tehnika koje nam služe za promjene uvjerenja , a njihova je primjena i izvedba laka i brza te se već nakon jednog sastanaka (coachinga) vide rezultati.
Neke od njih su "Rušenje sidara", "Promjena uvjerenja pomoću submodaliteta" i "SWISH-tehnika".
Te tehnike djeluju kao igra i vrlo ih je lako pratiti. Učinkovite su i rezultati su odmah vidljivi.

Ipak, na vama je da prepoznate koja su vaša ograničavajuća (negativna) uvjerenja i sama odluka na koji način ih se želite riješiti.

Nekom drugom prilikom pokušati ću vam približiti neke od ovih tehnika, a ako ste slučajno jedni od onih "nestrpljivih" tipova koji odmah i sada žele riješiti otkriveni problem, pronađite svog coacha i krenite u avanturu.

 

I zapamtite, uvijek ste više od onoga što mislite da jeste!

 

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 12:08

nazovite

 • Životni problemi

  LIfe coaching je usmjeren na klijentov život u cjelini i teži osiguranju ravnoteže i harmoničnom usklađivanju svih aspekata života. Cilj je pomoći klijentu da sam aktivira svoje unutarnje resurse i pronađe rješenje za svoje životne probleme. Read More
 • Obitelj

  Zdrava obitelj je izvor snage za svoje članove. Ali što raditi kada se u nju uvuku bračna nevjera, problematično dijete, financijski problemi, smrtni slučaj ili gubitak strasti? Toliko toga je u igri, greške se skupo plaćaju. Ali uvijek ima rješenje i mi ćemo vam pomoći da ga pronađete. Read More
 • Ljubav i veze

  Ljubav donosi ushičenje koje nema cijenu ali i gubitak objektivnosti. Odnos dvoje ljudi u emotivnoj vezi je izuzetno kompleksan. Prekid te veze može imati uništavajući učinak za emotivnu i psihičku stabilnost. Kako procjeniti partnera, graditi zdrav odnos i preboljeti raskid veze? Read More
 • Posao i karijera

  Coaching pomaže prevladavanju krize i dezorjentiranosti nakon gubitka posla. Olakšava procjenu i donošenje odluka pri krupnim promjenama u karijeri. Daje alate za povečanje produktivnosti i iznalaženje rješenja za poslovne probleme. Uči kako organizirati vrijeme i uskladiti poslovni i privatni život. Read More
 • Promjene i motivacija

  Uzroci naših neuspjeha često leže u nama. Da bi promijenili svoju sudbinu, moramo promijeniti sebe. Sebe mijenjamo mijenjajući svoje navike. A to je jako teško. Gotovo nemoguće ako ne razvijemo jaku motivaciju! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

pratite janu